< img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=3095432664053911&ev=PageView&noscript=1" /> Зајакнете го вашиот дом со соларни решенија – Дали KFW 442 може дополнително да го забрза движењето на еко-домот?

Зајакнете го вашиот дом со соларни решенија – Дали KFW 442 може дополнително да го забрза движењето на еко-домот?

всав (6)

Во ера на високи трошоци за енергија, се повеќе сопственици на куќи се свртуваат кон соларната енергија за да ги намалат сметките за електрична енергија и да ја намалат зависноста од фосилни горива.Повикот за одржливи енергетски решенија никогаш не бил толку итен.Во Dowell, ние обезбедуваме иновативни решенија кои ги овластуваат сопствениците на куќи да ги осветлат своите домови со паметна технологија, отворајќи го патот кон позелена и посветла иднина.

Нашето решение не само што ја оптимизира само-потрошувачката туку и гарантира сигурно напојување додека овозможува интелигентно управување со енергијата.

Дополнително, има возбудливи вести во Германија со лансирањето на политиката за субвенционирање на KFW 442 „Solarstrom für Elektroautos“, која ги опфаќа PV системите, системот за складирање енергија и полначот за електрични возила.

Подолу е краток преглед за субвенцијата „Сончева енергија за електрични автомобили“:

Со субвенцијата, KFW поддржува купување и инсталирање на станица за полнење на електрични автомобили во комбинација со фотоволтаичен систем и систем за складирање на соларна енергија.Целта на финансирањето е да ви овозможи да го полните вашиот електричен автомобил со самостојно генерирана соларна енергија, прифатлива за климата.

Поддржаните мерки вклучуваат:
купување на нова станица за полнење (на пр. wallbox) со најмалку 11 киловати (kW) моќ на полнење
купување на нов фотонапонски систем со врвна моќност од најмалку 5 киловати (kWp)
купување на нов систем за складирање на соларна енергија со најмалку 5 киловат часови (kWh) употреблив капацитет за складирање
инсталација и поврзување на целиот систем, вклучувајќи ги сите инсталациони работи
систем за управување со енергија за контрола на целиот систем

Износ на грантот и исплата
Грантот се состои од следните делумни износи:
за станицата за полнење: 600 евра паушално – или со можност за двонасочно полнење
1.200 евра паушално
за фотоволтаичниот систем: 600 евра за kWp, максимум 6.000 евра
за складирање на соларна енергија: 250 евра за kWh употреблив капацитет за складирање, максимум 3.000 евра
Може да добиете максимален грант од 10.200 евра за вашиот проект.Субвенцијата ја плаќаме директно на вашата сметка.
Ако вкупните трошоци на вашиот проект се помали од износот на грантот, не можете да добиете никакво финансирање.

Проверете https://www.kfw.de/inlandsfoerderung/Privatpersonen/Bestehende-Immobilie/F%C3%B6rderprodukte/Solarstrom-f%C3%BCr-Elektroautos-(442)/ за сите информации.

Со повеќе од 10 години искуство во складирање енергија и повеќе од 50 проекти со вкупен капацитет од 2 GWh на глобално ниво, Dowell Technology Co., Ltd. ќе продолжи да ја промовира зелената енергија и да ја поттикнува транзицијата на светот кон одржлива енергија!


Време на објавување: 21-ти септември 2023 година